Начало Formula 1 News Сайнц е бърз, но не е като Верстапен, твърди Хелмут Марко

Сайнц е бърз, но не е като Верстапен, твърди Хелмут Марко

1667
0
Макс Верстапен и Карлос Сайнц
Макс Верстапен и Карлос Сайнц, снимка: Торо Росо

Карлос Сайнц е бърз пилот, но е не е добър като Макс Верстапен. Това твърди главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко. И затова австриецът не съжалява, че Сайнц в крайна сметка не е останал в тима на „биковете“.

Карлос дебютира във Формула 1 през 2015 г. за Торо Росо. В екипа от Фаенца той кара и следващата година, а в края на 2017 г. премина под наем в Рено. За 2019 г. обаче френският тим предпочете да не го задържи.

Така Сайнц подписа с Макларън и през миналия сезон направи забележително каране. Испанецът записа и подиум в Бразилия, като в крайна сметка завърши 6-и в класирането при пилотите.

Запитан дали съжалява, че Сайнц е бил оставен да си тръгне от семейството на Ред Бул, Марко заяви: „Не. Двамата с Верстапен бяха съотборници в Торо Росо. И по-късно през 2016 г. трябваше да решим кой от тях ще промотираме в големия отбор. Карлос е бърз. Иначе нямаше да подпишем с него. Но той не е Верстапен.

Помогнахме на Сайнц в кариерата му и не трябваше да го оставяме да си тръгне. Но му позволихме да отиде в Рено и след това в Макларън. Имаме добри взаимоотношения с него. Но в онзи момент имахме Макс и имаше разлика в представянето между двамата.“

Известно е, че отношенията между Макс и Карлос в Торо Росо не бяха особено добри. И се смята, че това е имало своето значение при избора на Ред Бул за съотборник на Верстапен за 2019 г.

Тимът заложи на Пиер Гасли, който обаче се представи много неубедително. Той бе понижен в Торо Росо след лятната пауза, а на негово място бе ангажиран Алекс Албон. Последният се справи добре и получи титулярно място и за тази година.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter