Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сам Майкъл е убеден, че Бътън ще си върне формата

Сам Майкъл е убеден, че Бътън ще си върне формата

52
0
Дженсън Бътън

Спортният директор на Макларън Сам Майкъл е убеден, че Дженсън Бътън ще си върне скоро формата и ще покаже представянето, донесло му победа в първия кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1 в Австралия. Пилотът спечели и второ място в Китай след това, но в последните четири състезания взе едва две точки, което го прати чак осми във временното генерално класиране.

В Канада контрастът между представянето на Бътън и съотборника му Люис Хамилтън бе особено силен – той финишира 16-и, докато съекипникът му спечели надпреварата.

С Дженсън имахме доста проблеми от самото начало на уикенда в Канада. В петък грижите бяха със скоростната кутия, заради което той загуби доста време на пистата. От там нататък изпробвахме различни неща с настройките, а може би не трябваше да го правим. Начинът, по който се износваха неговите гуми, бе напълно различен от видяното при Люис. Смятаме, че разбрахме какви са причините за това и че ще оправим ситуацията за Валенсия – обясни Майкъл пред Скай Спорт.

Той допълни, че разликите във времената на двамата състезатели на Макларън не отразяват реалната скорост на Бътън.

Дженсън очевидно е бърз пилот. Начинът, по който доминира в Австралия го показва. Едно от нещата, които научаваш, когато работиш с него е, че той се справя добре с напрежението и не показва слабост под натиск. Дори в настоящата ситуация се държи и не позволява да му личи колко му е тежко. Винаги е бил такъв, независимо дали побеждава или има проблеми. Според мен това е много полезна характеристика. Това е една от силните му страни, а и е уверен в собствените си възможности – не е станал световен шампион просто така. Все още е в играта и го знае – каза още Майкъл.