Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сам Майкъл под напрежение заради поредния проблемен питстоп в Макларън

Сам Майкъл под напрежение заради поредния проблемен питстоп в Макларън

35
0
бокс,Люис Хамилтън,питстоп

Спортният директор на Макларън Сам Майкъл се оказа под сериозно напрежение след поредния объркан питстоп в отбора вчера по време на Гран при на Европа. Люис Хамилтън отново бе забавен в бокса, когато влезе там при излизането на колата за сигурност в 30-ата обиколка. След случилото се англичанинът отиде от трети шести, а спирането остана в сянката на катастрофата между англичанина и Пастор Малдонадо (Уилямс), заради която Хамилтън отпадна от надпреварата.

Причината за поредния объркан питстоп бе проблем с предния крик. Наложи се екипът да търси втори, за да довърши нормално работата си. Крикът бе въведен като част от поредица промени в оборудването, процедурата и персонала, насочени към подобрение спиранията в бокса на Макларън. Лично отговорен за това бе именно Сам Майкъл, който трябваше да наблюдава и контролира процеса.

Проблемите с питстоповете са особено болезнена тема в Макларън през настоящия сезон, както и други грешки на екипа – като тази със зареждането с гориво в Испания например, заради която Хамилтън изгуби полпозишъна си. Самият Майкъл заяви преди Валенсия, че е убеден, че отборът е намерил разрешение на грижите си.

Питстоповете определено са по-добре. Свършихме много работа по оборудването и с хората. Имаме нови неща и всичко вървеше като хората в последните три старта – заяви той.