Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само Ботас ще използва новия нос на Уилямс

Само Ботас ще използва новия нос на Уилямс

44
0

Валтери Ботас ще бъде единственият пилот на Уилямс, който ще използва новия по-къс нос на тима в Гран при на Китай. В предишното състезание екипът на Франк Уилямс също разполагаше само с един нов нос, като там той беше внедрен в болида на Фелипе Маса.

Сега ролите ще са разменени, като за бразилеца беше трудно да определи какво е било поведението на новия елемент в състезанието заради сгрешената стратегия и липсата на добро сцепление с гумите медиум в двете дълги серии от обиколки.

„Имаме само един нов нос и той ще бъде за другата кола, заяви Фелипе преди началото на уикенда в Китай. – Скоро ще имаме още един. Нека да изчакаме и да видим как ще работи на това трасе. Трябва да разберем дали с него е по-добре или не.”

Маса също така е на мнение, че екипът му трябва да бъде по-гъвкав по отношение на стратегия в Шанхай, с оглед на случилото се на Сахир. Там той и Ботас нямаха темпо с гумите медиум, но въпреки това не промениха тактиката в хода на състезанието.

„Ясно е, че не бяхме с правилната стратегия. Опитваме се да разберем гумите. В Хаас имаха много агресивна стратегия, напълно противоположна на нашата, и тя проработи много по-добре за тях. Имаме някои идеи как да подобрим нещата и работим на 100% по това.”