Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само Хамилтън е на нивото на Сена, смята Бергер

Само Хамилтън е на нивото на Сена, смята Бергер

1796
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън е единственият пилот във F1 в момента, който е на нивото на Аертон Сена. Това смята бившият пилот от F1 Герхард Бергер. Австриецът беше съотборник на Сена в периода 1990-1992 г. в Макларън.

Аертон спечели две титли през 1990 и 1991 г. Бразилецът има общо 3 корони, като триумфира и през 1988 г. Хамилтън миналата година взе своята 5-а титла, а по брой победи и полпозишъни също изпревари Сена.

„Хората винаги са ме питали как виждам този или онзи пилот срещу Сена, каза Бергер. – Винаги им отговарях, че никой не е дори близо до него. Люис обаче е първият пилот, който съм виждал, който поставям на същото ниво като Сена. Той е изключително бърз. И прави по-малко грешки от останалите.

Той си върши работата по толкова добър начин, че в момента е непобедим. Люис е бърз на мокро, на бързи писти, на улични трасета, в квалификациите, в състезанията. Да, той има най-добрата кола и най-добрия двигател, но също така е най-добрият пилот в момента“.

Бергер смята още, че Хамилтън е способен да подобри рекорда на Михаел Шумахер от 7 титли. „Ако нищо не се случи на Люис в следващите 2 или 3 години, мисля, че е сигурен шампион, каза Герхард. – Определено има шанс да подобри рекордите на Шумахер.“