Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само Шумахер и Алонсо са истински лидери в днешната F1, убеден е...

Само Шумахер и Алонсо са истински лидери в днешната F1, убеден е Доменикали

80
0
Михаел Шумахер

Само двама пилоти от настоящите състезатели във Формула 1 са истински лидери – Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо – според шефа на Ферари Стефано Доменикали. Мнението му стана известно след въпрос на немския Билд ам Зонтаг за това дали смята, че настоящият световен шампион Себастиан Фетел може да бъде смятан за истински екипен водач.

Истината е, че има само двама реални лидери и това са Алонсо и Шумахер. Не виждам други. Фетел все още не е такъв. Върви в тази посока, но не е стигнал нивото на Михаел и Фернандо. Просто е още твърде млад и му липсва опит. Полека-лека се приближава, но в момента лидерите са само двама – категоричен е италианецът.

Началникът на Скудерията намира доста прилики между Алонсо и Шумахер, сред които това, че се борят на максимум до последно и взимат под внимание и най-дребните детайли. Той допълни освен това, че никога няма да критикува Михаел в ситуация като настоящата, защото германецът кара на най-високо ниво и просто колата му (Мерцедес MGP W02) не е достатъчно добра.

Ако седеше в Ред Бул или Ферари, вероятно щеше да е спечелил доста стартове през последните две години – убеден е Доменикали. – Що се отнася до Ред Бул, то при цялото ми уважение към тях те имат 1 титла, а ние – 16. Така че когато постигнат половината от нашите успехи, вероятно ще преосмислим мястото им в историята. Не знам дали това, което се случва в Ред Бул, е дело на един или двама добри кадри. Ние лично изграждаме нов тим на Ферари. И след това ще дойдат добрите дни.