Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Самотнa надпревара за Шумахер

Самотнa надпревара за Шумахер

40
0

Михаел Шумахер спечели две точки при завръщането си на Монца и това определено бе максимума, възможен за него в този ден. Стартирайки от 12-а позиция, той успя да затвори първата обиколка на осмо място. След няколко тура обаче трябваше да се предаде, след като Марк Уебър имаше пълно преимущество. От там нататък състезанието бе доста самотно за седемкратния световен шампион.

„Успях да направя добър старт“, радваше се Шумахер след състезанието. „Всички се разбягаха наляво и надясно, аз продължих направо и това бе добре, защото избегнах докосване с друга кола и всичко бе наред. По-добре не можеше да стане.

Трябваше да избягна парчета от колата на Хамилтън и затова Фетел успя да си върне бързо позицията.

После срещу Марк определено нямах шанс. Излезнах лошо от Параболика и той беше вече зад мен. Бе хубав двубой. От там нататък чисто и доста самотно състезание за мен.

Като цяло в края колата с твърдите гуми стоеше по-добре, отколкото с меките. Тогава като цяло бях бърз, но бе късно. Имах известни проблеми с меките гуми.“

Въпреки че в момента се състезава за Мерцедес, Шумахер бе посрещнат сърдечно в Италия. Самият той също се наслаждаваше на подкрепата на публиката.

„Когато накрая видях емоциите на феновете, определено се почувствах щастлив. Те разбира се бяха полудели от щастие. Поздравявам Ферари. Мога да си представя, какво е изпитал Фернандо. Със сигурност е добре за него, че Хамилтън отпадна, а Марк взе малко точки. Но аз не съм човек, който мисли дълго за миналото.

За следващите състезания ще се съсредоточим върху класирането при конструкторите, трябва да задържим позицията си. След подобна година, четвъртото място е най-доброто, което можем да желаем.“