Начало Moto News San Carlo Honda Gresini ще участва като CRT през сезон 2012

San Carlo Honda Gresini ще участва като CRT през сезон 2012

39
0

Италианският отбор San Carlo Honda Gresini ще стартира през следващия сезон 2012 в MotoGP с шаси FTR и с двигател Honda CBR1000R като екип по новото правило CRT (Claiming Rules Team). Новото правило има за цел да поощри влизането на частни отбори във висшия клас и съвпада с влизането на новите правила за 1000-кубикови двигатели.
San Carlo Honda Gresini ще обедини усилията си с британският производител на байкове FTR Moto, като приемат новото предизвикателство. На новия мотоциклет FTR MGP12 ще бъде монтиран двигател Honda CBR1000R и тестовете ще започнат незабавно, щом пилотите на тима бъдат обявени.
Шефът на тима Фаусто Грезини каза: Радвам се, че постигнахме споразумение с FTR Moto да участваме заедно в MotoGP, като CRT. Битката между Claiming Rule Teams ще бъде вълнуваща и ние се радваме, че сме избрали точните технически партньори с FTR Moto и Honda. Вярвам, че ще направим конкурентен мотоциклет в новата категория. Впускаме се в ново приключение, което ни харесва и може да се окаже положително за бъдещето MotoGP.
Стийв Бонс – шеф на FTR Moto заяви: За нас е голямо удоволствие да започнем партньорство със San Carlo Honda Gresini и да се присъединим към тях в едно ново приключение в MotoGP. Отборът на Фаусто Грезини показа през годините, че е технически компетентен и многобройните му успехи го доказват Нарастващият интерес в новата категория за MotoGP – CRT е вълнуващо за нас и искаме да се появим на пистата възможно най-бързи, за да започнем разработването на мотоциклета.