Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сър Франк Уилямс на 70 години

Сър Франк Уилямс на 70 години

54
0
Уилямс

Екипът на Уилямс отбеляза още вчера 70-ата годишнина от рождението на Сър Франк Уилямс.

Отборът позира на стартовата решетка преди надпреварата с питбордове със съответните надписи, а в самата Гран при на Китай Бруно Сена и Пастор Малдонадо постигнаха двойно класиране в точките. Това, заявиха и двамата след финала, е перфектният подарък за човек като англичанина, преживял и преодолял толкова препятствия.

Честита рожден ден на Сър Франк Уилямс! Нашият основател и шеф на тима празнува 70 днес!! Той е вдъхновение за всички ни! – написаха от тима пък тази сутрин в официалния си Туитър акаунт.

Историята на Сър Франк е показателна за това на какво е способен човешкият дух, когато тялото се предава. Англичанинът продължи да ръководи тима си и след ужасната си катастрофа през 80-те години на миналия век, оставила го почти напълно парализиран. Съвсем наскоро той се оттегли от борда на директорите на компанията си и мястото бе заето от дъщеря му Клер. Въпреки това обаче Уилямс остана шеф на екипа и продължава да се грижи за добруването на хората си.

Тези пък, които имат желание да си припомнят отново пътя, изминат от Сър Франк – могат да го сторят в рубриката ни Златни страници, където преди няколко години публикувахме материал от списание ClubF1 от 2004 г.