Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт ще е пилот на Уилямс догодина ако изкара суперлиценз, заяви Капито

Сарджънт ще е пилот на Уилямс догодина ако изкара суперлиценз, заяви Капито

697
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт; снимка: Уилямс

Логан Сарджънт ще е пилот на Уилямс догодина ако успее да изкара суперлиценз до края на настоящия сезон, заяви Йост Капито. Шефът на тима от Гроув се появи неочаквано на пресконференцията, в която участват ръководители на екипи. Той бе на мястото на Матия Биното. Началникът на Ферари не се чувствал добре. От Съединените щати той щял да се прибере в Италия и ще пропусне надпреварата в Мексико другата седмица.

„Ако получи необходимите точки за лиценз, Логан ще е пилот в тима ни догодина“, каза Капито. „Вярваме, че е напълно готов.“

Изявлението на шефа на Уилямс съвпадна с официалното съобщение от страна на отбора. В него се казва, че Сарджънт ще кара в още две свободни тренировки до края на сезона – в Мексико и Абу Даби. Американският пилот ще участва за Уилямс и в теста за млади пилоти след финалната надпревара за сезона.

„Бих искал отново да благодаря на Уилямс и Дорилтън за това, че ми дадоха възможност да карам на родна земя“, коментира Сарджънт, който участва във вчерашната първа тренировка на пистата Circuit of the Americas.

„Това бе един от най-хубавите моменти в кариерата ми досега. Благодарен съм също така, че ще получа още време зад волана в Мексико и Абу Даби. Целта ми е да оползотворя максимално всяка минута в кокпита на FW44, за да надграждам постигнатия в Остин прогрес. Разбира се, фокусът ми е да завърша силно сезона във Формула 2. Сигурен съм, че работата с FW44 ще помогне да запазя концентрацията си“, каза още Сарджънт.

Спортният директор на Уилямс Свен Смийтс посочи, че Сарджънт е демонстрирал високо ниво на професионализъм във вчерашната си изява на писта

„Даваме му още възможности да кара в Мексико и Абу Даби, за да се интегрира още по-добре в отбора. Така подкрепяме и усилията на Логан да вземе достатъчно точки за суперлиценз“, допълни спортният директор на Уилямс.