Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезателното ни темпо е обещаващо, смята Верстапен

Състезателното ни темпо е обещаващо, смята Верстапен

1878
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Дан Иститийн/Ред Бул Конетнт Пуул

Макс Верстапен смята, че състезателното темпо на новия болид на Ред Бул е обещаващо. Холандецът не записа най-добри времена на тестовете на Каталуня през последните 2 седмици, но показа отлична скорост в дълги серии от обиколки и сравнително ниски нива на износване на гумите.

Основните проблеми на „биковете” в изпитанията бяха със скоростната кутия. Тя обаче в голяма степен дойдоха от инцидента на съотборника му Пиер Гасли.

Макс каза още, че не изключва и възможността да се бори за победата в първия кръг от сезона за Гран при на Австралия на 17 март.

„До този момент съм изключително доволен от отношенията между Ред Бул и Хонда, каза Верстапен. – Те работят наистина концентрирано и спокойно. Всичко, което поискаш от тях, те го носят в завода и то се подобрява. Затова съм наистина щастлив. Винаги ще го има въпросът как точно ще се представи двигателят. Но видяхме от тестовете, че агрегатът е много надежден и работи по начина, по който аз искам.

Не се тревожа много от изоставането спрямо Мерцедес и Ферари. Вярно, те са много бързи, но аз съм доволен от това, което имаме към момента. Дългите серии са много обещаващи. Но трасето в Мелбърн е съвсем различно с други температури. Трябва да намерим отново верните настройки за колата. Сезонът е дълъг.“