Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сато доволен от показаното на изпитанията с Торо Росо

Сато доволен от показаното на изпитанията с Торо Росо

51
0

Такума Сато е изключително доволен от работата, която е свършил за Скудерия Торо Росо, на тестовете в Испания тази седмица. Заради това японецът се надява с още по-голяма сигурност, че ще получи титулярно място в екипа.
Сато бе поканен от Торо Росо още веднъж на техни следсезонни изпитания. Целта бе той да демонстрира за пореден път пилотските си способности и екипът да реши дали да му предложи контракт.
Счита се, че фаворит за едно от местата е Себастиен Буеми, докато Такума Сато и Себастиен Бурде се борят за другото. Преимуществото на японеца пред Бурде, ако оставим настрана качествата им на пилоти, е че от Ред Бул искат да популяризират енергийните си напитки в Страната на изгряващото слънце, а Такума несъмнено би спомогнал за това.
По повод проведените вече тестове Сато заяви:
„Наистина се забавлявах през цялото прекарано с Торо Росо време и бих искал да благодаря на целия отбор за всичко, което направиха за мен. По време и на трите изпитания с тях се чувствах изключително добре приет и интегриран в действията на екипа.”
Сато подчерта, че след оттеглянето на Супер Агури през април, той е невероятно мотивиран да кара във Формула 1 отново и допълни:
„Доволен съм от развоя на целия работен процес с инженерите (на Торо Росо – б. р.), с механиците и разбира се от направеното в кокпита по време на изпитанията – дори след огромното ми отсъствие от F1. Така че да се надяваме, че показаното ще е достатъчно да убедя шефовете какво решение да вземат.”