Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще отложи част от новите елементи за Монако

Заубер ще отложи част от новите елементи за Монако

52
0

Екипът на Заубер ще отложи голяма част си подобрения по колата за Гран при на Монако. Швейцарският отбор планираше да ги внедри за предстоящата надпревара в Испания, но от техническия департамент на тима са поискали повече време за изследвания на някои от новите елементи.

За старта на Каталуня сега по болида ще има ново задно крило, нови отвори за предните спирачки и нови малки елементи по предното крило. Останалата част от пакета подобрения, сред които е новият под, ще бъдат внедрени за надпреварата в Монте Карло.

Заубер е единственият тим освен Макларън, който няма точки от началото на сезона, а липсата на пълен пакет подобрения едва ли ще даде шансове на Маркус Ериксон и Паскал Верлайн да запишат такива в Барселона. Смята се, че тимът има проблем с охлаждането на задвижващата система.

„Надявам се, че ъпгрейдите ще работят както очакваме и ще направим прогрес, заяви Верлайн преди началото на състезателния уикенд. – Ще бъде много трудно да се борим за точки този уикенд, но ще дадем най-доброто от себе си.”