Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сбъркано показание на дисплея довело до грешката на Розберг

Сбъркано показание на дисплея довело до грешката на Розберг

79
0
Нико Розберг

Сбъркано показание на дисплея на волана в Мерцедес-а на Нико Розберг довело до грешката му в края на квалификацията за Гран при на Китай, обясни самият пилот.

Нико обаче посочи също така, че едва ли е щял да победи съотборника си Люис Хамилтън в битката за полпозишъна на пистата в Китай.

Днес имах два основни проблема. Не бях напълно доволен от спирачките, като резултатът от това бе блокиране. Спирането бе наистина трудно, не се чувствах комфортно. При последната ми обиколка за време бях с половин секунда по-бърз при влизането в последния завой, докато на дисплея бе изписано, че съм с 0,2 сек по-бавен. Затова поех риск и се завъртях – погрешно си мислех, че така или иначе нямам какво да губя. Четвърто място все пак не е трагедия. Бях бърз в петък при подготовката за състезанието и съм все още уверен, че има за какво да се боря утре – заяви Розберг.

Изпълнителният директор (техника) на Мерцедес Пади Лоу коментира, че квалификацията на мокро винаги е сложна сесия и затова в тима са много доволни от полпозишъна на Хамилтън.

Като цяло следобедът ни бе положителен. Пилотите ни свършиха чудесна работа, класирайки се на добри позиции. Поздравления за Люис за това, че днес стана най-успешния британски пилот по отношение на спечелените първи позиции (общо 34 – б.а.) – допълни Лоу.