Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер беше най-големият ми съперник, твърди Алонсо

Шумахер беше най-големият ми съперник, твърди Алонсо

70
0
Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо
Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо; снимка Мирко Щанге

Фернандо Алонсо заяви, че Михаел Шумахер е бил най-големият му съперник в кариерата му във Формула 1. Испанецът прекрати засега кариерата си в Гран при, като спечели две световни титли през 2005 и 2006 г. Втората беше именно в битка срещу 7-кратния шампион в последния му сезон с екипа на Ферари.

Михаел по-късно се върна в спорта през 2010 г. с екипа на Мерцедес, но без успех, а след края на 2012 г. се отказа окончателно. В края на 2013 г. пък падна лошо при ски инцидент в Алпите, от който вчера се навършиха 5 години. Той получи сериозна черепно-мозъчна травма, като след случилото се не е бил показван пред света. 

„Трудно ми е да посоча само един съперник. Но ако трябва да кажа само едно име, то това трябва да бъде Михаел, заяви Алонсо. – Не го казвам по някаква конкретна причина, а защото когато влязох във Формула 1, той доминираше. Когато караш картинг, а гледаш как Михаел печели, значи сте в различни категории. После се озоваваш в битка гума до гума с него.

Така че тези битки определено бяха специални и емоционални. Мисля, че в момента F1 има своето най-талантливо поколение, защото в наши дни пилотите са много добре подготвени. Те прекарват повече време в симулатора, в различните програми за млади пилоти. Затова и влизат в F1 на ниво, каквото беше немислимо преди 1-2 десетилетия.”