Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Счупен спирачен диск причина за инцидента на Хамилтън

Счупен спирачен диск причина за инцидента на Хамилтън

78
0
Тото Волф и Хамилтън
Тото Волф и Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Люис Хамилтън преживя невредим сериозен инцидент в първата част на квалификацията, след като излетя от трасето на 13-и завой. Причина за инцидента се оказа проблем с предния десен спирачен диск. Заради повредата Хамилтън загуби контрол върху колата си и се заби в гумените бариери, преживявайки шок от повече от 20g.

„Проблемът дойде от чисто нов диск, който просто дефектира“, обясни Тото Волф след квалификацията. „Люис е невредим, има известни болки в коленете, но утре ще е на линия.

Люис реши в последните минути да сменим този елемент, благодарение на който спирането е по-агресивно. Няма обаче никакво обяснение и извинение за това, което са случи.“

Нико Розберг е използвал дискове на друг производител и затова от отбора нямали притеснения, че подобно нещо може да се случи и при него.

„Основният въпрос е, дали скоростната кутия е преживяла този сериозен удар без последствия“, обясни Волф. „Ще трябва да направим някои проучвания, но във всички положения съм сигурен, че състезанието ще е много интересно, защото Люис ще успее да си проправи път напред, независимо дали ще стартира от бокса или от задната част на решетката.“