Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан Фетел: Бързо ще забравя това състезание

Себастиан Фетел: Бързо ще забравя това състезание

4573
0
Фетел Ферари
Себастиан Фетел, снимка Ферари
Последното състезание за Себастиан Фетел с екипа на Ферари премина по възможно най-лошия сценарий. Четирикратният световен шампион за пореден път  завърши извън зоната на точките. Въпреки това германецът смята, че последния му рейс уикенд с отбора от Маранело е бил много специален.

„За съжаление състезанието не протече както очаквахме. Балансът на колата не бе добър и имах проблеми с гумите. Въпреки това определено ще ми лиспват всички членове на екипа. Енергията днес със сигурност бе по-различна. Тази година бе една от най-трудните в моята кариера и се радвам, че най-накрая е зад гърба ми. С нетърпение очаквам старта новия сезон, но сега искам да съм у дома при семейството ми“, сподели Фетел.

Съотборникът на Фетел в тима на Ферари Шарл Льоклер също изрази разочарованието си от посленото състезание за годината.

„Днес просто не бяхме достатъчно бързи. Опитахме различна стратегия, но за съжаление не проработи. Сезонът бе много труден за нас е жалко да го приключим по този начин. Постигнахе напредък през последните няколко старта и се надявам да се завърнем по-силни. Също така за мен бе привилегия да работя със Себастиан през последните две години. Той е фантастичен пилот и му пожелавам всичко най-хубаво в бъдеще. С нетърпение очаквам пристигането на Карлос в отбора“, заяви Льоклер.