Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан може да спечели повече титли и от Шумахер, твърди Лауда

Себастиан може да спечели повече титли и от Шумахер, твърди Лауда

56
0
Ники Лауда, Себастиан Фетел
Ники Лауда и Себастиан Фетел; снимка: Мирко Щанге

Едно често повтаряно предположение – че Себастиан Фетел може да задмине по успехи седемкратния световен шампион Михаел Шумахер – бе споменато отново, след като пилотът на Ред Бул стана двукратен световен шампион вчера на пистата Сузука.

Трикратният носител на короната Ники Лауда бе сред първите хора, разговаряли с 24-годишния германец след успеха му. Фетел е в страхотна серия и разполага с невероятен автомобил, докато именитият му сънародник има далеч повече грижи.

Това представяне е най-доброто във Формула 1 – да имаш две титли на тази възраст. Спечелването на първата винаги е най-трудно, защото си работил за този момент през цялата си кариера, още от картинга и по целия път нагоре. Втората е малко по-лесна по определен начин, тъй като напрежението е по-малко – обясни Лауда пред Ройтерс. – А може да продължи да печели. Обстоятелствата са налице. Ако колата, кариерата и отборът му продължат в правилната посока, да. Изборът на погрешен автомобил или ако болидът не е достатъчно добър, не се получава, защото победите са резултат от комбинация. Но със сигурност теоретично може да задмине Шумахер, ако се намира в правилния момент на точното място. Способен е да го направи.