Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Семейство Аниели дари 10 млн. евро за борбата с коронавируса

Семейство Аниели дари 10 млн. евро за борбата с коронавируса

831
0
аеродинамичен тунел,Маранело,тръба,Ферари
снимка Ферари

Прочутата италианска фамилия Аниели е дарила общо 10 млн. евро за борбата срещу коронавируса в страната. Парите са за организации, водещи битка срещу пандемията от COVID-19.

Освен това компанията EXOR, също управлявана от семейство Аниели, и нейните дъщерни дружества ФИАТ Крайслер, Ферари и CNH Industrial, заедно с компании извън групата, включително Ermenegildo Zegna и Pesenti Group, са закупили общо 150 респиратора заедно с друго медицинско оборудване от различни чуждестранни доставчици. Те се подготвят да бъдат транспортирани до Италия.

Автомобилната компания за дългосрочно наемане на коли Leasys пък предостави на Италианския червен кръст и ANPAS (Италианската национална асоциация за обществена помощ) превозни средства за доставка на храна и лекарства на болни, възрастни и хора в нужда от помощ в цяла Италия.

Тимът на Ферари във Формула 1 вече спря оператвините си дейности до 29 март. Всеки член на отбора, който е пътувал с отбора до Австралия, е самостоятелно изолиран в карантина за 14 дни.