Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Изобщо не очаквах да съм в Q3

Сена: Изобщо не очаквах да съм в Q3

56
0
Бруно Сена

Надеждата за добър финал на сезона за Рено лежи основно в ръцете на Бруно Сена – бразилецът ще се нареди девети на грида за домашната си Гран при пред трибуните, пълни с хора, обожаващи вуйчо му Аертон и приветстващи днес племенника във Формула 1. Пилотът на Рено успя да направи чист бърз в моментите, когато това имаше най-голямо значение за разлика от съотборника си Виталий Петров и след финала на квалификацията и той, и тимът бяха доволни.

Изобщо не очаквах такова представяне в началото на уикенда, но го приемам – усмихваше се Бруно. – Знаехме, че колата има чудесен потенциал за тази писта, но не бяхме сигурни колко точно. Срамота е, че имахме само използвани гуми за Q3, защото иначе можех да дам още по-добро време. Самото ми присъствие в топ 10 обаче е победа! – допълни Сена.

Бруно работи доста по автомобила си преди квалификацията – промени ъгъла на сходимост на предните колела, както и някои от реглажите на предното крило. След това той се чувстваше доста по-удобно в R31 и това пролича в постижението му.

Петров в същото време логично бе разочарован от 15-та си позиция на стартовата решетка, след като също подобряваше поведението на автомобила стъпка по стъпка през уикенда.

Сменихме куп неща по настройките, за да се справим с промяната в температурата между третата сесия и квалификацията. Като че ли не допуснах грешки в бързите си турове, но в последната в Q2 загубих известно сцепление и приключих с това време – коментира руснакът.