Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена не изключва оставането в Лотус Рено като трети пилот

Сена не изключва оставането в Лотус Рено като трети пилот

76
0
Бруно Сена

При дебюта си на Спа, Бруно Сена бе сериозно мотивиран, чрез постиженията си до края на годината, да си осигури място в отбора на Лотус Рено и през 2012 г. Желанието му обаче не се изпълни. Първо Ерик Булие отправи сериозна критика в края на сезона към племеника на Аертон Сена, а в последствие договорът му не бе продължен. Привлечени бяха Кими Райконен и Ромен Грожан, които ще трябва да поведат екипа нагоре след разочароващото пето място в класирането при конструкторите.

Първоначално изглеждаше, че бъдещето на Сена не е свързано с отбора от Енстън. Булие пожела всичко добро на бразилеца в прес съобщение. Заради ограничените възможности за намиране на място в останалите отбори обаче сега няма да е учудващо, ако той остане в екипа като трети пилот.

„Може да остана като трети пилот в отбора, но само при положение че ще изпълнявам подобна роля, на тази на петъчните тест пилоти“, обяви Сена пред Аутоспорт. „Искам да ми бъде позволено да бъда активен и да допринеса с нещо решаващо за развитието на отбора.“

Остава въпросът, дали досегашният му работодател ще се съгласи да му даде подобна възможност.

„Мисля, че няма да е проблем да остана“, продължава Сена. „Все още имам много добри отношения с инженерите и въобще всички в екипа. Ще трябва да проведем обаче необходимите разговори и да се огледаме за всички възможни варианти.

Ерик Булие също не изключва подобна възможност, защото от една страна ще е доволен да има пилот с опит и познания за екипа и колата.

„Бруно е добра възможност, ако не успее да си намери място в друг отбор“, цитиран е французинът от същото издание. „Обратната връзка, която дава относно техниката е добра и ще видим, дали ще можем да му предложим участия в петъчните тренировки. Ще трябва обаче да намерим баланс, защото разполагаме с двама нови пилоти, за които актуалният регламент е нов.“