Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена остава в Рено до края на сезона, след като тимът се...

Сена остава в Рено до края на сезона, след като тимът се разбра с Хайдфелд

70
0
Ник Хайдфелд

Бруно Сена ще кара в Рено до края на сезон 2011 г. във Формула 1. Отборът е постигнал споразумение с Ник Хайдфелд, който бе започнал съдебни действия заради това, че в екипа го смениха с бразилския състезател.

Спорът ни с Ник бе обект на сериозно внимание от страна на медиите напоследък, но сме доволни, че постигнахме бързо и разумно решение – сподели шефът на отбора Ерик Булие. – Процесът по раздялата бе болезнен и никой от нас нямаше желание да се стигне до съд. Много сме благодарни на Ник за ценния му принос към отбора. Определено имахме добри моменти заедно, особено подиума в Малайзия. Той е много силен и решителен пилот и му желаем всичко най-добро в бъдеще.

Самият Хайдфелд отново изрази разочарование от това, че загуби мястото си, тъй като смята, че можеше да даде още на екипа.

Трябва обаче да възприемам нещата такива, каквито са и да обърна погледна си напред. Взехме правилното решение, избирайки да приключим сътрудничеството си. Бих искал да пожелая на всичките си приятели в Енстън успешен финал на сезона. Аз ще се върна в надпреварите скоро – допълни немският пилот.