Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Пистата изглежда ще пасне на колата ни

Сена: Пистата изглежда ще пасне на колата ни

63
0
Бруно Сена

Екипът на Рено потвърди в първите свободни тренировки резултатите от предварителните си симулации за пистата в Индия. Пилотите на тима Бруно Сена и Виталий Петров приключиха изпитанията на осма и 11-та позиция.

Пистата изглежда ще пасне на колата ни. Трябва да подобрим настройките и да извлечем още от автомобила, но определено разполагаме с необходимия потенциал – коментира бразилецът. – Завоите са бързи и те подтикват да натискаш, така че според мен може да имаме наистина чудесен уикенд тук. Прилепянето се подобрява, а и състезателната линия става все по-широка.

Руският му съекипник отбеляза, че трасето бе много мръсно, което е нормално за абсолютно нова писта и прави търсенето на реглажи по-трудно от обичайното.

Ситуацията обаче е една и съща за всички ни. Приключихме програмата си без технически проблеми, а това винаги е предимство. Чувствам се положително настроен, макар че в някои завои е сложно да се намери точката на спиране. Намерихме добра основа, така че в последната сесия имаме шанс да станем още по-бързи – допълни Петров.