Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена ще тества за Хонда този месец

Сена ще тества за Хонда този месец

39
0

Бруно Сена ще се качи за първи път в болид от Формула 1 този месец, след като бе потвърдено, че ще тества за Хонда.

Племенникът на Айртон Сена ще се присъедини към екипа на Хонда за първия от зимните тестове – в Барселона от 17 до 19 ноември. 25-годишният бразилец ще тества тазгодишния RA108, като Хонда ще преценят дали ще го вземат за 2009 година.

Все още предстои японците да потвърдят кой ще кара редом с Дженсън Бътън през следващия сезон. Бъдещето на Рубенс Барикело изглежда под съмнение въпреки по-стабилното представяне на бразилеца през този сезон.

„С удоволствие ще осигурим на Бруно възможността да тества за нас по-късно този месец, докато оценяваме възможностите пред нас за следващия сезон” – казва шефът на Хонда, Рос Браун.

„След една впечатляваща година в GP2 това ще бъде шансът за Бруно да докаже, че е готов да направи още една стъпка нагоре към Формула 1.”

„Целта ни е да имаме най-добрите пилоти през следващия сезон, като ще бъдем много взискателни към Бруно.”

„Очакваме с нетърпение да видим как ще се представи. През следващите две седмици Бруно ще прекара много време с нас в базата ни в Бракли. Той ще работи с инженерите ни, а на симулатора ще се подготви за важния тест.”

Самият Сена призна, че е изключително доволен от възможността.

„Естествено, че съм много развълнуван от факта, че за първи път ще участвам в тест от Формула 1. Възможността да карам за Хонда е като сбъдната мечта” – казва бразилецът. „Въпреки че съм в моторните спортове едва за четвърта година, винаги съм искал да тествам болид от Формула 1 и мисля, че съм готов за това предизвикателство.”