Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сенатът на ФИА оправдава 7-те отбора на Мишлен

Сенатът на ФИА оправдава 7-те отбора на Мишлен

35
0

Днес Сенатът на ФИА е разгледал нови доказателства по случая с ГП на САЩ, предоставени на ФИА от 5-те отбора (БАР, Макларън, Рено, Заубер, Тойота и Уилямс. Като представител на 6-те отбора присъства Рон Денис, придружен от Кристиан Хорнер – от Ред Бул.

След разговор с двамата представители на отборите Сенатът на ФИА излезе със следното изявление:

Сенатът е убеден, че отборите са били задължени според договорите си да следват инструкциите на доставчика си на гуми. Доставчикът им е изразил становище, че те не трябва да се състезават на пистата Индианаполис Мотор Спийдуей в конфигурацията, лицензирана за състезание.

Сенатът е взел предвид невъзможността на ФИА да одобри промяна на конфигурацията на пистата според спортните и законови изисквания.

Също така е приел, че и ФИА, и отборите са били заплашени от сериозни правни проблеми в САЩ (особено в случай на инцидент по време на състезанието), ако не спазят стриктно задълженията си.

Като резултат Сенатът смята, че не са необходими дисциплинарни наказания за отборите и ще препоръча на ССМС на ФИА да оттегли обвинението си срещу 7-те отбора.