Начало Картинг Серафимов, Баневски и Хаджийски с победи в 3-ия кръг в Плевен

Серафимов, Баневски и Хаджийски с победи в 3-ия кръг в Плевен

262
0

Юлиян Серафимов, Марк Баневски и Томи Хаджийски са победителите в класовете съответно KZ, Formula и Mini в 3-ия кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – Мир и Дружба Възраждането.

Заради много горещото време в Плевен днес състезателните маншове започнаха от 16:20 часа и предложиха оспорвани битки и драматични моменти.

В група А шампионът от Плевен за миналия сезон Серафимов взе убедително първия манш. Той остави зад себе си на 4.3 сек Станислав Атанасов. Трети завърши първенецът в Националните серии Любомир Гърков.

Подиумът в KZ група А

Във второто състезание обаче Юлиян се забави на старта и изостана 2-и. Поведе Атанасов, който и спечели манша. Серафимов вървеше втори, но спука гума 10 обиколки преди края. Въпреки това продължи да натиска и запази второто място. С по-добра най-бърза обиколка Юли спечели кръга. Трети във втория манш стана Кирил Димитров.

Гърков завърши едва 6-и след загуба на позиции на старта заради по-бавно тръгналия пред него Серафимов и след инцидент в хода на състезанието. Въпреки това за кръга зае 3-ото място. В тази група заради технически проблеми Николай Каменов кара с тренировъчния картинг на Серафимов.

В група Б най-бързият от квалификацията Величко Мачев получи повреда в мотора и кара с картинга на Павел Драганов.

Въпреки това Мачев спечели първия манш пред Васил Димитров и Антоан Хадад. Хадад се включи в състезанието в последния момент. Той финишира 4-и, но бе класиран 3-и след наказание от 5 сек за фалстарт на Цветан Делчев.

Подиумът в KZ група Б

Във второто състезание обаче Мачев не завърши. Победата взе Димитров, въпреки че получи 5 сек санкция за фалстарт. Той стана и победител за кръга. Втори в надпреварата остана Делчев, а 3-и Калин Марков. Двамата заеха същите места и в класирането за кръга, като Марков и Хадад са с равни точки, но първият има по-добра обиколка.

Заради блокирал двигател участие в група Б в KZ не успя да вземе местаната състезателка Лора Христова. Тя за първи път се пусна в състезание от тази категория.

В клас Formula доминира местният пилот Марк Баневски. Въпреки че стартира 3-и в първия манш, той изпревари най-бързата от квалификацията Марина Томева и до финала натрупа 5.5 сек аванс. Вторият на грида Радослав Кобуров имаше проблеми с клапа и остана едва 6-и.

Подиумът в клас Formula

Проблемът при Кобуров не можеше да бъде отстранен за втория манш и в него той също нямаше как да се бори за челно класиране. Отново доминира Баневски, който остави далече зад себе си Томева. Както в първото, така и във второто състезание 3-и завърши Габи Пецов, който съответно зае и последното място на подиума.

В клас Mini група А и в двата манша победител стана най-бързият от квалификацията Томи Хаджийски. И в двата той остави зад себе си Стиан Симеонов, като в първото му беше доста по-трудно. Разликата на финала бе само половин секунда. 3-ото място и в двете надпревари зае Крис Ганев.

Подиумът в Mini група A

В група Б на Mini имаше цели 3 дами – Силвия Станчева, Венцислава Ганчева и Мартина Димова. В първия манш спечели именно Станчева, следвана от Йосиф Тошков и Ганчева. Във втория Станчева и Тошков отново окупираха първите 2 места, а 3-а този път стана Димова. В общото класиране Ганчева и Димова имат по 29 т., но 3-а е Венцислава с по-добра обиколка.

Подиумът в Mini група Б