Начало Лайфстайл Серес – нека състезанието започне сега!

Серес – нека състезанието започне сега!

50
0

Високоскоростни емоции, адреналин и освежаващо разтоварване – така може да се обобщи преживяването на състезателната писта в гр. Серес. Тя е една от най-добрите писти в Европа, напълно обезопасена е, особено в зоните около завоите, и отговаря на най-високите международни изисквания за сигурност. Пистата е най-голямата на Балканите и е единствената в този регион, която е конструирана съобразно стандартите на FIA за провеждане на Formula 3 и в съответствие с изискванията за безопасност.

Общата площ на автомобилната писта в Серес е 1000 декара, дължината е 3 186 м, а широчината й е 12-15 м. Стартовата права е 662,16 м, завоите са общо 16, от които 9 десни и 7 леви с радиус от 40 до 100 м. Състезателната писта разполага и с обособено трасе за мото крос, което е със специлна пясъчна настилка, осигуряваща безопасност на състезателите. Неговата дължина е 1762 м, а ширината – 8-9 м.

Състезателната писта в Серес традиционно е домакин на редица европейски и световни състезания и мото кросове. Намира се само на 216 км от София и освен отлични условия за провеждането на професионални състезания и шампионати, тя предлага възможност за индивидуални високоскорстни преживявания и тест-драйвове, организиране на тийм билдинги, корпоративни мероприятия и разнообразни специални събития. Комплексът разполага с 18 бокса, оборудвани с ток, вода, санитарни помещения и въздух; зала за технически контрол; бизнес и медиа център с 50 места, VIP и ТВ стаи, зала за награждаване и официални церемонии; стаи за жури и състезателни екипи. В близост до състезателната писта е разположен и луксозния хотелски комплекс Elpida Resort & Spa, който предлага отлични възможности за съчетаване на бизнес и удоволствие.