Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Серхио Перес ще стане световен шампион, настоя баща му

Серхио Перес ще стане световен шампион, настоя баща му

1282
0
Антонио Перес, Кристиан Хорнер
Антонио Перес и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Всеки пилот мечтае да стане шампион във Формула 1 и Серхио Перес не е изключение. Всички състезатели, достигнали до Гран при, винаги сочат титлата като своя цел. Възможност да спечелят първенството обаче имат малцина. Перес получи неочакван шанс, когато бе привлечен в Ред Бул. Неговата амбиция също е да стане шампион и той не се отказва от това, настоя баща му Антонио, въпреки че в тима от Милтън Кийнс има ясен пилот №1. Той каза пред мексиканския вестник Есто, че публиката ще види най-доброто от сина му.

„Ще имаме шампион във Формула 1 от Мексико. Той го каза още като дете: „Няма да се върна в Мексико, докато не спечеля титлата““, заяви Антонио Перес

„Кариерата му започва сега. Не трябва да броим предишните сезони, защото никога не бе получавал възможност да се бори, каквато има сега. Ще видим най-доброто от Чеко Перес. Той още има какво да даде“, допълни бащата на пилота.

Антонио Перес не за първи път прави подобни изявления. Миналата година каза, че Макс Верстапен се чувства застрашен от сина му, макар да няма никакви признаци това да е вярно. Поводът тогава бе прословутата разправия в Бразилия. Тогава нидерландският пилот отказа да пусне съотборника си, който се бореше за второто място в шампионата. Макс вече бе спечелил титлата, но не пропусна Перес. По-рано тази година Серхио пък каза, че ще помага ако и той самият получава подкрепа.

Антонио Перес твърди също така, че е участвал в преговори за провеждане на втора надпревара в Мексико – в Канкун

„Миналата седмица имах среща с мексикански бизнесмени. Вече сме подготвили писмата и мисля, че ще проведем презентация в средата на юли. Тя ще е на мястото, където ще е пистата. След това работата може да започне. Понастоящем шансът нещата да се случат е 60%. Най-важното е, че ФИА и Формула 1 отвориха вратите си за мен и ме приеха“, каза той.