Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Серхио Перес: Трябва да останем реалисти

Серхио Перес: Трябва да останем реалисти

42
0
Серхио Перес,Стефано Доменикали,Фернандо Алонсо

В едва 19-ия си старт във Формула 1 Серхио Перес се качи на подиума. 22-годишният мексиканец стана втори в Гран при на Малайзия, след което тръгна за родния си град Гуадалахара, но преди това сподели емоциите си в интервю, разпространено от пресофиса на Заубер.

– Серхио, осъзна ли вече какво си постигнал?

– Трябва да кажа, че ми е трудно да възприема всичко, защото във Формула 1 нещата се случват толкова бързо. На мен пък ми се наложи да си тръгна веднага след състезанието и всъщност не можах да празнувам на пистата. Беше определено страхотна надпревара, а чувствата след нея – прекрасни. Първоначално бях малко разочарован, тъй като мислех, че можех да спечеля. Но пък никой не знае какво щеше да стане, ако бях стигнал до това да атакувам Фернандо [Алонсо], щял ли да го задмина или не. Осъзнавам, разбира се, че и второто място е страхотен резултат и невероятна мотивация за целия тим, който работи толкова упорито. Щастлив съм за всички в Заубер.

– Какво очакваш да се случи при пристигането ти в Гуадалахара?

– Нямам представа. Мексиканците са напълно неконтролируеми.

– Дори Фелипе Калдерон изпрати поздравления през Туитър. Успя ли да прегледаш съобщенията?

– Видях много от тях и наистина е невероятно да получа такова количество, особено от родината ми. Чувствам подкрепата на хората и я оценявам много високо. За мен това е истинска награда за всичко, което съм направил в кариерата си, а тя не винаги е била лесна. И искам да благодаря на всички за поздравленията и съобщенията!

– Какво ще правиш тези дни?

– Нямам търпение да си отида у дома, да видя семейството и приятелите си. Ще се подготвям за следващите стартове, тъй като сезонът е дълъг. Ще поддържам връзка с инженерите, за да видим какво още можем да подобрим. Със сигурност ще тренирам, за да съм във форма за Китай.

– Каква е следващата ти цел?

– Да подобрим автомобила и цялостното си представяне. Трябва да останем реалисти: въпреки че състезателното ни темпо бе прекрасно, не бива да забравяме, че този резултат дойде в доста необичайни обстоятелства. Аз искам да печеля надпревари и силно вярвам, че първата ми победа във Формула 1 ще дойде рано или късно. В идеалната ситуация това ще се случи още тази година.