Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезонът в F1 ще е на приливи и отливи за отделните отбори,...

Сезонът в F1 ще е на приливи и отливи за отделните отбори, убеден е Хорнер

35
0
Бърни Екълстоун, Кристиан Хорне
Бърни Екълстоун и Кристиан Хорнер; снимка: Любомир Асенов

И шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер твърди, че останалата част от сезон 2012 г. във Формула 1 ще е толкова непредсказуема, колкото и първите четири старта. Пилотът му Марк Уебър вече сподели това мнение, след като 4 различни пилоти спечелиха в Австралия, Малайзия, Китай и Бахрейн. Общо 8 са пък качилите се на подиумите в тези надпревари – с 1 повече в сравнение с цялата 2011 г.

Хорнер обаче не приема успеха на Себастиан Фетел на пистата Сахир за знак, че Ред Бул се връщат към доминация в първенството. Тъкмо напротив: според него тази година едва ли ще има отбор, който ще успее да се наложи за постоянно.

Мисля, че сезонът ще върви на приливи и отливи. Ще е необходимо представянето в надпреварите да е постоянно, да се извлича максимумът от тях. Както и да се печели там, където имаме шанс. Остават 16 старта и съм сигурен, че ще има още много изненади. В Китай едва ли някой можеше да предвиди какво ще се случи в Бахрейн – заяви англичанинът.

Той допълни, че Ред Бул са изненадани от факта, че водят и в двете генерални класирания в момента.

Вземахме обаче точки постоянно в първите четири старта. Марк е 4 четвърти места, а Себастиан Фетел – с второ, първо, пето и 11-о. Не очаквахме да сме начело в шампионата след тези състезания, но това само показва, че ако се концентрираш върху работата си, ще има резултати – допълни Хорнер.