Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шасито на Ред Бул е най-доброто в момента, смята Марко

Шасито на Ред Бул е най-доброто в момента, смята Марко

43
0
Макс Верстапен

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че шасито на тима вече е най-доброто в решетката. В Малайзия пилотите на екипа Макс Верстапен и Даниел Рикиардо имаха отлично темпо, като холандецът спечели състезанието, а австралиецът завърши 3-и. Макс изпревари още в началото Люис Хамилтън и до финала бе недостижим.

Мнозина смятат, че победата на Макс нямаше да е възможна ако пилотите на Ферари бяха потеглили от челото, като Себастиан Фетел стигна до 4-ото място след старт от последна позиция. В края той дори настигна Рикиардо, но не успя да го изпревари. Райконен пък изобщо не успя да стартира заради технически проблем.

„Във Ферари имаха проблеми, каза Марко пред Motosport. – Но скоростта ни в състезанието беше сравнима с тяхната. В края Себастиан бе с гумите суперсофт и видяхте, че когато настигна Рикиардо, той износи предните си гуми и прекрати атаките си.

Но голямото удовлетворение за нас бе да изпреварим Мерцедес и да дръпнем напред. Това показва, че свършената ни работа от началото на сезона в Мелбърн насам се отплаща. И развитието ни е в правилната посока. По отношение на шасито, със сигурност сега сме най-добрите.“