Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шансовете ми да се върна в F1 са 80-90%, заяви Кубица

Шансовете ми да се върна в F1 са 80-90%, заяви Кубица

42
0

Роберт Кубица смята, че шансовете му да се завърне като пилот във Формула 1 са 80-90%. Полякът направи тест с болида на Рено от 2012 г. на пистата във Валенсия миналия месец и навъртя цели 115 обиколки без проблеми.

Това бе негово първо качване в болида от 6 години насам. След жестоката си катастрофа на рали в Италия през зимата на 2011 г. той не бе в състояние да кара едноместен болид няколко години.

Сега обаче явно дясната му ръка се е възстановила до степен, в която не му представлява проблем да кара на пълна скорост болид от Гран при и да бъде конкурентен. По информация на motorsport.com Кубица ще получи шанс за втори тест с екипа на Рено по-късно този месец, който няма да е отворен за публиката.

„Ако ме бяхте попитали доколко смятам, че завръщането ми в F1 е реалистично преди теста, щяха да кажа, че е 10, най-много 20%, заяви полякът. – Но сега смятам, че шансовете ми са 80-90%. И това го казвам, като съм стъпил здраво на земята, гледайки реалистично на нещата. Нещата по време на теста бяха много по-лесни, отколкото си мислех.“

Полякът заяви още, че няма никакви притеснения и въпросителни относно това дали може да кара болида без ограничения. „Първата ми цел беше да видя дали съм способен да карам, обясни още Кубица. – Второ, исках да повишавам темпото си стъпка по стъпка, защото не съм бил в спорта дълго време. И след теста можех с облекчение да си кажа: Да, мога да правя тези неща.“