Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шансовете на Лотус на Спа са добри според Грожан

Шансовете на Лотус на Спа са добри според Грожан

39
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан чувства Гран при на Белгия като трети домашен старт за себе си – след Монако и Канада.

Пилотът на Лотус брои състезанията, където може да говори на френски, за такива заради липсата на старт във Франция. По-важното обаче е, че болидът Е21 демонстрира страхотен потенциал в последните надпревари и затова пилотът очаква поредната битка в F1 с нетърпение.

Спа е фантастична писта. Ако на нормално трасе, по-широко и с по-добри възможности за изпреварване, имаме показаното в Будапеща темпо, то смятам, че шансовете ни са чудесни. През последните надпревари се чувствам чудесно в колата и съм в състояние да натискам както в квалификацията, така и в надпреварата. Спа би трябвало да пасне добре на колата ни. Всъщност цялата втора половина от сезона и с писти, където Е21 ще върви силно. Нямам търпение за белгийското трасе, тъй като там спечелих и титлата в GP2 през 2011 г. – обясни Ромейн.

Той каза още, че потенциалът в колата и екипа е бил налице в първата част от състезателната година. Те обаче не бяха реализирани и отборът не постигна желаните резултати.

Въпросът кои бяха най-важните моменти досега за него самия, Грожан прие като значително по-лесен.

Точно след състезанието в Унгария се роди синът ми Саша и сега съм един горд баща! На пистата… Бих искал да кажа изпреварването спрямо Фелипе [Маса] в Будапеща – в момента, когато го направих, го смятах за най-доброто в кариерата си. Наказанието обаче променя нещата. При това положение следващият ми избор ще е подиумът в Германия – допълни пилотът. – Монако не бе най-добрият ми уикенд – това не е тайна. Имахме скорост, но поради една или друга причина не се получи. Още дължа на механиците и момчетата от композитния отдел питиета за там. Да се надяваме, че ще е шампанското за победа по-късно през сезона…