Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шарл Льоклер: Нямах сцепление с меките гуми

Шарл Льоклер: Нямах сцепление с меките гуми

2356
0
Льоклер Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари
Шарл Льоклер определено не бе много щастлив от резултата си в последната квалификация за сезон 2020. Пилотът на Ферари завърши на 9-то място, но ще потегли с три позиции назад заради наказание във втората надпревара в Бахрейн. Въпреки това Шарл се надява да спечели възможно повече точки.

„Не съм доволен от днешния ден. Темпото ми с гуми медиум в Q1 и Q2 бе много добро, но в третия сегмент имах проблеми с най-меката смес и останах в дъното на топ 10. За съжаление ще стартирам с три места назад заради удара с Перес в Бахрейн. Бяхме доста конкурентни във втората тренировка, въпреки червения флаг накрая. Очаквам състезанието да бъде тежко заради износването на гумите и трудните изпреварвания. Стратегията ще бъде много важна и може да определи къде ще завърша надпреварата“, обясни Льоклер.


Съотборникът на Льоклер Себастиан Фетел също изрази недоволството си, че отново не стигна до Q3.

„Oпределено не очаквах последния ми уикенд с Ферари да бъде толкова тежък. Не успях да направя перектна обиколка и за пореден път останах извън челната десетка. Планът ми за състезанието е да дам всичко от себе си. Със сигурност за мен това ще бъде специална надпревара, защото съм много близък с всички в гаража. Със сигурност ще бъде много тежко Гран при“, заяви Фетел.