Начало Други Шипка-Дамасцена няма да бъде кръг от европейската купа догодина

Шипка-Дамасцена няма да бъде кръг от европейската купа догодина

57
0
Шипка-Дамасцена

Състезанието Шипка-Дамасцена няма да бъде кръг от европейската купа в планинските изкачвания догодина. Това стана ясно, след като ФИА публикува календара за шампионата за 2018 г. В него има едва 8 старта (на графиката долу), с два по-малко от тазгодишния формат.

От списъка на състезанията за 2017 г. са отпаднали състезанията във Франция и Германия, докато основните надпревари са запазили своите места. В списъка не е включено нито една нова държава. Освен България с Шипка-Дамасцена, претенции за включване в надпреварата за еврокупата имаха още Турия и Украйна.

„Изненадан от този вид на календара, заяви пред RallyXPress спортният директор на Шипка-Дамасцена Николай Мончев, който в момента е със спрени пфрава. – До края на тази седмица очаквам да получа от шефа на Комисия планински състезания Дейвид Мотеро какви са мотивите, за да не сме включени в списъка за 2018 г.

Изненадан съм главно от това, че докладите на двамата наблюдатели на ФИА, които оценяваха тазгодишното издание на състезанието, бяха не само положителни, а дори и директно препоръчваха включването на Шипка-Дамасцена в еврокупата. Единствените забележки бяха за публиката и част от мантинелите, просветът на които от долния край бе по-голям от допустимото.“