Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефовете от F1 искат Шумахер да остане в спорта

Шефовете от F1 искат Шумахер да остане в спорта

48
0
Михаел Шумахер,Монако

Бъдещето на Михаел Шумахер във Формула 1 – дали ще остане в спорта след изтичането на договора му с Мерцедес в края на настоящия сезон – е една от най-обсъжданите теми в Гран при.

Седемкратният световен шампион бе по-конкурентоспособен от началото на 2012 г. в сравнение с предходните две години след завръщането си, а в Монако дори спечели полпозишън, който обаче не оползотвори заради по-ранно наказание от надпреварата в Испания. След всички положени усилия обаче германецът все още има само 2 точки актив след цели 6 старта, които не отговарят нито на възможностите, нито на скоростта му, но определено поставят под съмнение желанието му да продължава да се състезава.

На всичкото отгоре се твърди (естествено неофициално), че стюардите на отделните кръгове често обсъждали възрастта, зрението и рефлексите на 43-годишния състезател. Самият Шумахер критикува много сериозно в последно време гумите Пирели, обвинявайки ги, че е прекалено трудно да се разбере поведението им.

Управляващият правата на F1 Бърни Екълстоун обаче се надява Михаел да остане в спорта.

Той все още е голямо име, въпреки че на всички ни се иска да беше един успешен Шумахер, а не неуспешен такъв – е цитиран англичанинът в немската преса.

Световният шампион за 2009 г. Дженсън Бътън заяви по време на уикенда в Монте Карло, че немският му колега е изтърпял твърде много критика, откакто се върна във Формула 1.

Понякога отнема време да се почувстваш удобно в колата, с хората, с които работиш. Но да направиш обиколка като неговата в Монако (в квалификацията – б.р.) – без каквито и да са грешки – показва колко много заслужаваше той полпозишъна. А и доказа доста други неща, нали? -допълни пилотът на Макларън.

Шефът на екипа от Уокинг Мартин Уитмарш също призна, че му се иска да види Михаел отново на върха. Той е твърдо убеден, че немецът ще спечели победа този сезон.

Всеки, който подценява Михаел, особено след последния състезателен уикенд, е глупак. Той демонстрира за пореден път (особено на критиците си), че въобще не е твърде стар. Шумахер е един от най-добрите пилоти в историята на спорта. Би било прекрасно да остане в спорта. Името му е известно и признато по цял свят – каза още Уитмарш.