Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Shell пуска нова колекция с мини колички Ferrari със звук на двигателя

Shell пуска нова колекция с мини колички Ferrari със звук на двигателя

904
0

Промоцията на новата колекция от модели колички Ferrari, която стартира в България на 5 ноември с ТВ реклама с участието на седемкратния световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер, представя 7 GT модела на Ferrari в мащаб 1:38. Достъпни единствено в търговските комплекси Shell, седемте нови модела колички притежават уникален звук на двигателя. Колекцията е поръчана от Shell, за да отпразнува изминалите над 60 години, в които Shell споделя с Ferrari своята страст към пистата.
Това е четвъртата и най-амбициозна промоция на Shell с модели колички Ferrari. Очаква се новата колекция да предизвика голям интерес сред клиентите, които оценяват факта, че марка като Ferrari, която не прави компромис с качеството, избира Shell за свой технически партньор.
Бившият пилот на Скудерията Михаел Шумахер стана участник в телевизионната реклама на Shell: „Тези модели колички Ferrari от Shell са с реалистичен звук и страхотен дизайн, сравним с истинските автомобили на Ferrari. Това е чудесен начин за Shell да отпразнува техническото си партньорство с Ferrari, което прекрачи границите на Формула 1 и доведе до създаването на горивата Shell V-Power и моторното масло Shell Helix за пътя.”
Колекцията колички Ferrari се състои от седем специално подбрани модела – комбинация от нови и добре познати Ferrari GТ автомобили за пистата и за пътя.

Новата колекция включва:
Ferrari FXX – най-мощният GT автомобил, създаван някога в Маранело, лидер в новата колекция модели колички Ferrari. Тази ограничена серия GT автомобили е създадена само за най-верните и най-страстни клиенти на Ferrari, които могат да тестват модела. Произведени са едва 30 броя от този специален прототип.
Ferrari 599 GTB Fiorano – новият зашеметяващ алуминиев Gran Turismo модел бе представен за първи път на автомобилното изложение в Женева през 2006 г. Спортният 12-цилиндров двуместен модел бе обявен за „Кола на годината” от няколко водещи автомобилни списания. Ferrari 599 GTB Fiorano може да достигне скорост от над 330 км/ч.
Ferrari F430 Challenge – множество серии от тестове на Фиорано – частната писта на Ferrari, доказаха многобройните качества на F430 Challenge. Както винаги, заимстването на технологии от Формула 1 е значително – най-вече в спирачната система и в скоростната кутия.
Ferrari 250 GTO – тази страхотна берлинета от началото на 60-те се доказа като отличен състезателен автомобил. Снабден с 12-цилиндров двигател с обем 3.0 литра, моделът стана първият в своя клас, спечелил състезанието за издръжливост в Льо Ман през 1962 г., с което си осигури историческо признание от страна на състезателните фенове. 250 GTO притежава максимална мощност 290 конски сили при 7400 оборота в минута.
Ferrari F40 – това е една от най-бързите и мощни коли за пътя в света, която бе произвеждана от 1987 г. до 1992 г. 3.0-литровият, V8 двигател е с мощност 478 конски сили при 7000 оборота в минута. Моделът може да достигне 324 км/ч и взе участие в надпреварата в Льо Ман и в американските IMSA серии.
Ferrari Challenge Stradale – Ferrari използва своя опит от международните издания на сериите Ferrari Challenge, за да създаде това, което често се описва като „състезателна кола за стандартни пътища”. Задвижвана с централно разположен V8 двигател, достигащ 425 конски сили при 8500 оборота в минута, този автомобил може да развие скорост от 300 км/ч.
Ferrari 575 GTC – една от най-впечатляващите състезателни коли на Ferrari, 575 GTC е проектирана специално за пилотите на Скудерията и взе участие в няколко различни състезателни серии. Изцяло новият 12-цилиндров двигател може да достигне до 810 конски сили.
При съвместната работа с Ferrari за разработката на новата колекция от колички Shell си постави за цел да предаде спецификата и уникалния звук на всеки от моделите. Всяка от количките е разработена с внимание към детайлите и притежава прецизно поставени емблеми на предната и задната част.
Новите модели колички Ferrari могат да бъдат закупени от търговските комплекси Shell в цялата страна при зареждане на всички горива Shell.