Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шесто място бе максимумът, коментира Бътън; Магнусен разочарован от себе си

Шесто място бе максимумът, коментира Бътън; Магнусен разочарован от себе си

46
0
Дженсън Бътън

Шести и девети завършиха Дженсън Бътън и Кевин Магнусен в Гран при на Малайзия, втори кръг от световния шампионат на Формула 1.

Беше горещо навън днес следобед! И когато изкараш толкова време, наблюдавайки два Уилямс-а в огледалата си, усещането е, че ти става още по-горещо – коментира Бътън след финала. – Надпреварата бе интересна и не можехме да очакваме кой знае какво повече. Смятам, че извлякохме максимума от колата си – не мислех, че ще сме по-напред от шесто място при конкретното поведение на МР4-29 на тази писта. Окуражаващо е, че боксовете и разходът на гориво бяха предвидени правилно. Все още сме слаби във високоскоростните завои. Автомобилът ни си има силни страни, но трябва и да се работи много по него.

Магнусен удари Кими Райконен (Ферари), при което счупи предното си крило. Това му донесе наказание от престой в бокса, а след това и отнемане на две точки от лиценза му. След състезанието той се извини на отбора си за това, че е оплескал нещата във втория завой:

Мислех, че мога да взема повече точки и затова съм разочарован от себе си. Гран при надпреварите са дълги и не бива да бъркам толкова рано. Но такива неща се случват понякога и когато станат, се учиш от тях. Аз ще си взема поука. След инцидента бе трудно да се възстановя, имахме проблеми с високата температура на пистата и във високоскоростните завои. Както казах, ще си науча урока. Хубаво е, че Гран при на Бахрейн е толкова скоро, защото имам нужда да оставя днешните преживелици зад гърба си и да продължа напред.

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие заяви, че екипът далеч не е удовлетворен, въпреки че и двете коли завършиха в точките.

Очаквахме да си тръгнем от Сепанг с доста повече от тези 10 точки. Дженсън направи безгрешно състезание. При по-добра квалификация вероятно можеше да е малко по-напред, но не много. Кевин стартира добре, но се докосна с Кими. Новаците преминават през такива неща – това е неизбежно и не е изненада. Реакцията на Кевин обаче бе забележителна: той наведе глава и кара с цялото си сърце през останалата част от надпреварата, навакса много от изоставането си и финишира девети. Освен това се извини на екипа при прибирането в пита, като това не бе задължително, но бе хубаво да се чуе – каза още Булие.