Начало Други Шевролет решени на силни резултати на Ошерслебен

Шевролет решени на силни резултати на Ошерслебен

49
0

Световният шампионат за туристически автомобили ще ходи на изток през следващия уикенд. Това важи и за пилотите на Шевролет, които се насочват към пистата Ошерслебен в Германия.

И тримата състезатели с Лачети са повече от мотивирани да успеят на пистата, която – поради своята сложна траектория и множество инциденти – обикновено представлява едно от най-големите предизвикателства през сезона. Роб Хъф и Никола Ларини най-вероятно ще разчитат на малко по-лека кола. Ален Меню пък ще се опита да успее с тактика, за да запази живи шансовете си за титлата. В момента пилотите на Шевроле имат добри шансове за успехи, като по време на двудневните тестове на Маникур те успяха да намерят още по-добри настройки за своите коли.

Роб Хъф: „Шевроле винаги изглежда да се представят добре на Ошерслебен. След положителните зимни тестове там нямам причина да не бъда оптимист. След неприятния късмет на Брандс Хеч Ник и аз ще разчитаме на леки коли, за да успеем да тръгнем от възможно най-предна позиция. Ще се опитам да превърна това в победа и да спечеля някои точки във втората надпревара.”

Ален Меню: „За мен състезанието ще бъде по-скоро тактическо. Да караш с тежка кола на технично трасе като Ошерслебен не е лесна задача, но ще се радвам, ако успея да спечеля доста точки от двете състезания. Иначе в тесните завои винаги се случва нещо, така че ако имаме късмет, може и да поднесем някоя изненада.”

Никола Ларини: „Отивам на Ошерслебен мотивиран, както винаги. Но не мога да давам прогнози в момента, така че ще трябва да почакаме надпреварата, за да видим. Ошерслебен има няколко бавни и много сложни завоя, където почти не може да се избегне контакт. Малко като Пуебла, където се справих добре, така че ще се опитам поне да повторя резултата от Мексико – особено след страхотната лятна ваканция.”