Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шнайдер обмисля продажбата на Мидланд

Шнайдер обмисля продажбата на Мидланд

29
0

Алекс Шнайдер е на крачка от продажбата на тима си Мидланд в F1 на група холандски инвеститори.
###
Алекс Шнайдер е на крачка от продажбата на тима си Мидланд в F1 на група холандски инвеститори.
Михиел Мол, основател на холандската интернет фирма „Лост бойс”, е направил оферта за закупуването на Мидланд срещу сумата от около 100 млн. евро. Бизнесменът вече е обвързан частично с отбора посредством подкрепата, която оказва на Кристиян Алберс.
Разговорите между Мол и Шнайдер са започнали след Гран при на Испания и са продължили в Монако, където е направено предложението за покупка. Все още Алекс обмисля офертата и не е взел окончателно решение. Вероятно то ще бъде оповестено през уикенда на Гран при на Великобритания.
Говорителят на Мидланд Рон Файн, обясни че Шнайдер е възнамерявал да остане във Формула 1, но размерът на предлаганата сума не е нещо, което може да се пренебрегне лесно.
„Алекс все още не е стигнал до решение. Нищо не е окончателно, но ако това бе просто бизнес той вече щеше да е продал отбора. Шнайдер обаче е емоционално привързан към него. Той иска да види как екипът постига целите си. Офертата обаче ще му позволи да възвърне инвестициите си и да остави Мидланд в добри ръце. Алекс вижда потенциал в тима, който се развива през цялото време. Ако това предложение не бе направено, той изобщо нямаше да обмисля продажба”, заяви Файн.