Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер разкритикува представянето на Грожан

Щайнер разкритикува представянето на Грожан

83
0

Спортният директор на тима на Хаас Гюнтер Щайнер разкритикува представянето на Ромен Грожен в последно време.

Според боса французинът трябва да разбере, че не може да продължава да катастрофира във всяко състезание. В последния кръг на Силвърстоун Ромен отпадна след инцидент със Сайнц, а преди това се удари и със съотборника си Кевин Магнусен след старта.

„Не бих нарекъл случилото се на Силвърстоун лош късмет, каза Щайнер. – Нещата започват да стават разочароващи. Трябва да сме на високо ниво и да се целим на високо. Усилията ни трябва да отиват за това да печелим точки, а не да се възстановяваме след поредния спад.

Ще продължим да го подкрепяме, но можем да стигнем повратен момент, в който няма да толерираме повече загубата на точки. Не знам кога ще дойде този момент. Още не сме го достигнали. Сега сме в средата на сезона и загубихме много точки заради наши грешки. И това е недопустимо.“

След 10 кръга Хаас е на 5-о място при конструкторите зад Ферари, Мерцедес, Ред Бул и Рено. С 4-ото и 5-ото място в предпоследния кръг в Австрия американският тим изпревари Форс Индия и Макларън. Екипът има 51 точки, на 2 пред тима на Виджай Маля и на 3 пред екипа от Уокинг.