Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще бъде трудно да победим Мерцедес, твърди Верстапен

Ще бъде трудно да победим Мерцедес, твърди Верстапен

1501
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Макс Верстапен смята, че ще бъде трудно екипът на Мерцедес да бъде победен в Гран при на Абу Даби. Пилотите на тима Валтери Ботас и Люис Хамилтън окупираха първите две места във втората свободна тренировка.

Валтери бе най-бърз и в първата, а като цяло колите на Сребърните стрели определено изглеждаха най-бързи. Те преминаха отлично през последния сектор, където пилотите на Ферари губеха по над половин секунда.

Самият Макс нямаше добра скорост в един тур и изостана и от състезателите на Скудерията. Холандецът можеше да поддържа по-конкурентно темпо в по-дълга серия от обиколки.

„Като цяло беше доста приличен петък за нас, каза Верстапен. – Не съм изцяло удовлетворен от баланса на колата. Има неща, които трябва да подобрим, но като цяло съм доволен.

В Мерцедес отново изглеждат много силни и ще е трудно да ги победим. Но мисля, че все пак утре разликите ще бъдат малки. Меките гуми са бързи в една обиколка, но след това в състезателно темпо те губят качествата си според очакванията.“

Хамилтън каза, че му е било трудно да влезе в ритъм и затова е изостанал с 0.3 сек от Ботас. Той използва и доста остарял двигател, за разлика от съотборника си. По думите му обаче колата се е усещала добре и той е можел да я натиска на различни места и да експериментира.