Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще освободи ли CVC Бърни Екълстоун от заемания от него пост?

Ще освободи ли CVC Бърни Екълстоун от заемания от него пост?

131
0
Бърни Екълстоун

Вчера стана ясно, че Бърни Екълстоун ще трябва да отговаря пред германското правосъдие по обвинение за даване на подкуп по време на продажбата на Формула 1 от страна Байрише Ландесбанк на CVC Capital Partners. Екълстоун бе обвинен, че е подкупил бившия директор рисково инвестиране в банката Герхард Грибковски, за да предпочете офертата на CVC, която обаче не е била най-изгодната. Вчера Екълстоун потвърди, че е получи обвинителния акт.

Сега CVC, собственик на комерсиалните права, също реши да вземе отношение по случая със Екълстоун.

„Господин Екълстоун, управител на търговските права на Формула 1, е получил преведен на английски обвинителен акт от мюнхенската окръжна прокуратура. Той има шест седмици време, да реагира, преди съдът да реши да открие процеса.“

Ситуацията е доста сложна, защото откриването на процеса противоречи на вътрешните правила на концерна Даймлер, да не участва в дейности, уронващи престижа на марката. Това означава, че няма, как да продължат да поддържат служебни взаимоотношения с Екълстоун и би могло да доведе до оттеглянето на отбора от Формула 1.

Още през 2012 г. англичанинът заяви, че CVC Capital Partners могат да се окажат принудени да освободят Екълстоун от заемания от него пост, в случай, че в Мюнхен започне процес срещу него.