Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще помага ли Бътън на Хамилтън?

Ще помага ли Бътън на Хамилтън?

27
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Два кръга преди финала на световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. въпросът относно даването на предимство на пилот в определен отбор придобива съвсем нов смисъл. И докато в Ред Бул Кристиан Хорнер все още настоява, че е рано да мисли дали да хвърли усилията на целия отбор за един от състезателите си, то в Макларън обикновено точно това се случва, но без да се обявява шумно или обсъжда наляво-надясно. А като се има предвид, че Дженсън Бътън изостава на 42 точки от Фернандо Алонсо (Ферари) и шансът му да запази титлата си от 2009 г. е чисто математически, то ситуацията в екипа от Уокинг става много интересна. Люис Хамилтън от своя страна е трети в подреждането при състезателите – на 21 пункта от Алонсо и на 10 от втория Марк Уебър (Ред Бул).

Именно поради горепосочените причини британската преса започна да разчепква ситуацията. Редица английски вестници твърдят, че целият отбор на Макларън ще се събере в Уокинг на специална среща преди да тръгне за Бразилия, на която Хамилтън щял да помоли за помощ съотборника си. Самият Дженсън е сигурен, че никой няма да иска от него да кара за Хамилтън, но пък заявява, че ако и математическият му шанс липсва, то той ще направи всичко за доброто представяне на отбора си.

– Но титла не се печели с отказване и обяснения, че повече нямаш възможност. Трябва да продължиш да се бориш. Случилото се с Ред Бул доказва, че нищо не е решено окончателно. Не казвам, че ще е лесно, защото шансът е минимален, но на мен ми стига и толкова, за да продължа борбата – категоричен е Бътън.

Хамилтън от своя страна не е коментирал конкретно казуса досега, въпреки че спомена мимоходом колко хубаво би било, ако съотборникът му е на негова страна.