Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще продължим да натискаме до края на сезона, обяви Тото Волф

Ще продължим да натискаме до края на сезона, обяви Тото Волф

54
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че тимът му ще продължи да натиска до края на сезона, като целта е да спечели 3-те оставащи състезания в Мексико, Бразилия и Абу Даби.

След надпреварата в Остин Сребърните стрели спечелиха титлата при конструкторите, а Хамилтън се доближи максимално до тази при пилотите с 66 точки аванс пред Фетел.

„Първите думи днес са за нашия тим – във фабриките в Бракли и Бриксуърт, както и за Мерцедес-Бенц в Щутгарт, откъдето получихме фантастична подкрепя, каза Волф. – Толкова съм горд от това, което постигнахме. Да спечелим след голяма промяна в правилата при колите е нещо, което не бе правено никога досега в спорта.“

Относно състезанието в САЩ, австриецът коментира: „Имахме най-бързата кола. Люис свърши безгрешна работа, изпреварвайки Фетел и след това изпълнявайки стратегията с един питстоп със съвършенство. За Валтери беше по-трудно, като карането в мръсната въздушна струя означаваше, че не може да превърне доброто си темпо в заслужен подиум.

Като цяло трябва да бъдем доволни, че свършихме половината от работата си: спечелихме една титла и ни остава да вземем още една. Целта ни трябва да е да продължим да натискаме и да победим във всяко от следващите 3 състезания.“