Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще реагираме към новите гуми, когато ги видим, заяви Алонсо

Ще реагираме към новите гуми, когато ги видим, заяви Алонсо

50
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо все още няма мнение по въпроса какъв ефект ще имат промените в гумите на Пирели върху състезанията от Формула 1. Това заяви двукратният световен шампион на пистата в Монте Карло днес ден преди свободните тренировки за Гран при на Монако.

Испанецът обясни, че всъщност всички очакват да видят какви ще са финалните промени по гумите.

Когато знаем точните характеристики, а и вероятно трябва да изчакаме, докато се състезаваме за първи път с тях – тогава ще имаме представа. Сега ни предстои важно състезание, а гумите са еднакви за всички – обясни Алонсо.

Запитан как ще отговори на критиките срещу гумите, пилотът на Ферари заяви, че това е въпрос за онези, които са ги отправили към Пирели:

Барселона бе чудесна надпревара, но не толкова добра за отделни състезатели. Някои от тях твърдят, че имат суперкола, но последните три полпозишъна бяха за друг болид. Когато в продължение на няколко години печелиш твърде лесно, е трудно да губиш стартове.

В Скудерията са уверени в конкурентоспособността си, след и двете им коли бяха на подиума в Гран при на Испания. Монако обаче е уникално трасе, където са необходими специални настройки, продължи Фернандо. Той отбеляза, че тимът има два подиума в прочутия старт в последните години и би трябвало отново да се представи добре.

Можем да очакваме Мерцедес отново да са много силни, те бяха на полпозишън в последните три старта. Миналата година Михаел [Шумахер] бе най-бърз тук, но загуби мястото заради наказание. Знаем колко трудно е да се изпреварва и това може би ги прави фаворити. Но не бива да забравяме основната цел, а тя е шампионатът. В тази битка [Себастиан] Фетел и [Кими] Райконен са пред нас, така че ако Мерцедес трябва да спечелят надпревара, може би е точно тази, а ние – да финишираме пред останалите – допълни испанецът.

Темата за уникалността на тази надпревара не бе подмината – според Алонсо тя е една от трите в света, за които всеки е чувал, заедно с Инди 500 и 24 часа на Льо Ман.

Ферари не са печелили тук от доста години и аз бих могъл да стана първия пилот с победи тук с три различни отбора. Това със сигурност е огромна мотивация – каза още той.