Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще се разделят ли BMW и Уилямс?

Ще се разделят ли BMW и Уилямс?

45
0

От сезон’2000 BMW и Уилямс са партньори във Формула 1. Германската фирма и английският отбор имат договор до 2004 г. Въпреки че засега съвместната работа протича успешно не е сигурно, че партньорството ще продължи след края на договора. Този въпрос ще трябва да бъде решен още след този сезон.
“Сега се намираме точно в средата на договора. В края на годината ще говорим за нашето бъдеще, като Уилямс ще бъдат първи партньори в разговорите ни” обясни техническият директор на BMW д-р Марио Тайсен. “Всички опции са възможни, от продължаване на договора до раздяла с отбора. За сега се намираме на второ място в шампионата на конструкторите. Нашата цел обаче е да станем световни шампиони до 2004 г. За това и през следващата година ще бъдем с нов двигател.”
Шефът на отбора Франк Уилямс признава че партньорството не винаги е било хармонично. Въпреки това сър Франк има желание съвместната работа да продължи, защото: “Те не могат просто да ни кажат довиждане. Постигнахме доста неща заедно.”
От началото на партньорството Уилямс е спечелил 177 точки и пет победи в световния шампионат във Формула 1. Ралф Шумахер триумфира четири пъти един успех имаше и Хуан Пабло Монтоя.