Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Ако вали може би ще сме способни на изненади

Шумахер: Ако вали може би ще сме способни на изненади

46
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Хокенхайм

Михаел Шумахер имаше много интересен ден днес след като записа четвърто време и в крайна сметка ще стартира от трета позиция на старта заради наказанието на Марк Уебър. Пилотът на Мерецедес успя с много късмет да преодолее границата даваща възможност за участие във втората част от квалификацията. Все пак в третата решителна част той завърши на четвърто място, което бе отчетено като успех от екипа.

„Със сигурност имаме много добра изходна позиция за старта утре“, заяви Шумахер. „Решението на Фернандо отново да сложи нови гуми за мокро бе доста умно. Може би трябваше да измислим подобна стратегия. Не смятахме обаче, че разликата при гумите за мокро ще е толкова голяма.

Целта ни бе между пето и седмо място. Фактът, че ще стартираме от трета позиция ни прави много доволни. Особено в домашното ми състезание. Ако успеем да постигнем място на подиума ще е много добре.

На сухо може би Себастиян ще има предимство. Той трябва да победи Фернандо, ако иска да се бори за титлата.

Не смятам, че на старта ще можем да се борим за място напред. Но със сигурност ще трябва да се борим. Никой обаче не знае, как ще се развие състезанието. Силвърстоун бе добър пример за нас. Със сигурност обаче утре няма да е лесно.

Предвижда се сухо време за утре, но аз се надявам да вали. Тогава може би ще сме способни на изненади.“