Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер без ясна идея за причините за провала

Шумахер без ясна идея за причините за провала

51
0

Изненадата бе огромна за екипа на Мерцедес и отпадането на двамата пилоти още във втората част от квалификацията дойде като дъжд от ясно небе за отбора. При това от екипа се бяха похвалили, че са дошли с доста подобрения спрямо състезанието в Канада и ясно съзнаваха важността на квалификацията за постигането на добри резултати в състезанието.

Гумите обаче се оказаха проблема, който направи живота на двамата състезатели труден, защото в нито един момент те не успяха да постигнат оптималната работна температура и да оцелят и работния прозорец, в които те започват да се държат по очаквания от тях начин.

“Нямаме си идея”, бе краткият коментар на сериозно разочарования Шумахер. “Ако погледнем времената и развитието им спрямо тези от целия уикенд всичко изглежда нормално. Но когато се стигне до квалификацията и източим бензина, не можем да постигнем нищо.

Установихме, че при това тегло просто не можем да накараме гумите да работят. Има доста причини, които биха могли да доведат до това, но нямаме ясна идея, какво точно се случи. Направихме най-доброто на което сме способни и опитахме всичко.

Сега предстои да се направи точен анализ и да разберем, какво точно се обърка, но все още нямаме ясен отговор. За втори пореден път се случва подобно нещо, както сега така и в Канада. Интересното е че условията тук и в Канада са много различни, особено що се отнася до асфалта. Бяхме на мнение, че тук няма как да имаме подобни проблеми.”

В крайна сметка това не бе единствения проблем за многократния шампион, който записа едно от най-слабите си представяния на квалификация в Гран при.

“Предното ми дясно колело блокираше редовно, което определено пречеше на пилотирането ми. За капак на всичко в последната си бърза обиколка имах още един проблем, който ми струваше доста време, точно в момента, когато бях с 0,3 сек по-бърз бях забавен от Буеми. Въпреки това със сигурност времето ми нямаше да е достатъчно, за да вляза в десетката.

Новият аеропакет със сигурност е предимство за нас. Колата се е подобрила значително от Канада насам. Но определено нещо не е наред, достатъчно е да се види от какви позиции ще стартираме. И мисля ще проблема определено е в гумите. Н

адеждата ни е, че ще сме значително по-бързи в състезанието, но изпреварванията тук са трудни. Все пак се надявам да направим добър старт.

Трябва да се пазим в тарапаната преди първия завой и да използваме стратегията си и влизанията в бокса по-добре от останалите. Друго едва ли ще можем да направим в състезанието.”