Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер е очарован от нивото на работа във фабриките на Мерцедес

Шумахер е очарован от нивото на работа във фабриките на Мерцедес

90
0

Михаел Шумахер заяви, че е впечатлен от нивото на мотивация в тима на Мерцедес преди началото на новия сезон.

Германецът посети фабриката на тима преди няколко дни и бе очарован  от работата там. Според него успехите му във Ф1 ще продължат и с ръководения от приятеля му Рос Браун екип.

„Бях във фабриката в Баркли за два дни и прекарах това време в опознаване на инженерите и структурите по-добре и затова съм изключително приятно изненадан от това колко мотивирани са всички. Този отбор спечели титлата, но изобщо не изглежда замаян от успеха. Всъщност е точно обратното – изглежда всички са гладни за още.

За мен е важно да бъда информиран за всичко и затова бе много интересно да разбера инженерите и техните структури, както и начина, по който те работят. Аз вече бях там, когато подписвах договора си и научих много, а сега видях и много повече неща, свързани с тима“, обясни Шуми относно обстановката в Баркли. Той обаче се изказа доста ласкаво и за това как протича работата във фабриката за двигатели на марката в Бриксуорт.

„Трябва да кажа, че съм много впечатлен от високото ниво, което видях там. В Бриксуорт хората също изглеждат високо мотивирани, което е особено окуражаващо и перфектно пасва и на собствените ми разбирания. Също така много ми хареса да чуя толкова много хора да говорят на немски там. Това е чудесно, а и е нещо, с което не съм свикнал особено много в работата си“, добави седемкратният световен шампион.